Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'Associació Mediambiental la Sínia signa nous acords de custòdia

Dijous 13 Setembre 2018 - 16:28

Ambdós acords s'emmarquen en el projecte Territori Salamandra. 
El passat juliol l'Associació Mediambiental la Sínia van signar un acord de col·laboració per a la custòdia del territori entre l’Ajuntament de Querol i l’Associació Mediambiental la Sínia, en el marc del projecte Territori Salamandra. Inclou diverses fonts i basses del municipi de Querol, com ara la Font d'Esblada o les basses de Saborella i l'Albereda, amb l'objectiu de preservar aquests espais, hàbitats necessaris per a la supervivència de molts amfibis, com ara la salamandra. L'acordel van signar l'alcalde de Querol, en Jordi Pijoan i la presidenta de La Sínia, la Montserrat Garcia.Vinculat a aquest projecte Territori Salamandra, a inicis de setembre l'Associació ha signat un acord de custòdia amb el Sr. Jaume Casany, propietari d'uns horts al marge esquerra del riu Gaià. Aquests horts estan situats en un comellar o petita vall, a peus del poble de Querol i al costat del camí de les Terres del riu Gaià. En aquests horts, hi ha una font, la Font de l'Hort o Font de la Tous i una bassa. L'aigua vessa per diversos punts d'aquest espai i això la fa molt interessant sobretot per als amfibis. Per aquest motiu, i dins del projecte Territori Salamandra que estan impulsant a l'Alt Gaià, han signat aquest acord per recuperar hàbitat per aquests animals, i en especial per a la salamandra. Aquest acord s'ha signat també gràcies al suport sempre actiu de l'Ajuntament de Querol, implicat vers la conservació del territori i la biodiversitat.Text i imatges > Associació Mediambiental La Sínia 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies