Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Xarxa de Custòdia del Territori compleix amb els estàndards ètics de l'economia social i solidària

Dilluns 15 Octubre 2018 - 15:28

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern.
La Xarxa de Custòdia del Territori compleix amb els estàndards ètics de l'economia social i solidària i ja apareixem al catàleg de mercat social de la Xarxa d'Economia Solidària, juntament amb 195 altres organitzacions.

Enguany la XCT intentarà fer un pas més enllà i obtenir l'anàlisi de resultats amb propostes de millora. Aquest informe, que inclou recomanacions, permetrà establir compromisos de millora per l'any vinent, i per tant, tenir accés a l'obtenció del segell que ja havíem tingut anteriorment, ja que la millora i el treball intern és una tasca contínua.

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. Les organitzacions que el fan poden fer servir els resultats per millorar internament. A més,  permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social. Avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques de tota empresa o entitat que vulgui ser socialment responsable: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.

Us animem a totes les entitats que encara no heu fet mai el balanç social a posar-ho com un dels objectius per el 2019 ja que compleix dos principis claus del sector de l’ESS ( Economia Social i Solidaria) i que son:
  • L’obtenció d’una base estadística anual en relació als indicadors del balanç, cosa que permet anar configurant una comptabilitat (social i ambiental) agregada del sector a través de la publicació de l’informe de l’estat del Mercat Social català
  • Donar accés al Mercat Social, ja que fer-lo obre la porta a entrar en aquest àmbit socioeconòmic: les empreses i organitzacions que el fan seran reconegudes públicament al catàleg del mercat social
Fes balanç social!  #ensenyaelcor  

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies