Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Crònica de la Jornada Anual XCT-XVAC

Dimecres 14 Novembre 2018 - 12:14

La jornada va comptar amb un centenar de participants. La valoració global entre els assistents va ser molt positiva. 
 

El passat 6 de novembre van organitzar la Jornada Anual XCT-XVAC a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). El programa de la jornada va ser molt intens i variat. Després dels parlaments institucionals a càrrec d'en Ferran Miralles (Director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya) i d'en Marc Vilahur (president de la XCT), vam comptar amb la conferència de l'Unai Pascual "Conviure amb la diversitat dels valors de la natura: la clau per a la sostenibilitat" (professor de la Fundació Ikerbasque i investigador del Basque Centre for Climate Change). Durant la serva intervenció va posar de manifest quins són els valors de la natura (valors intrínsecs, principis morals, valors relacionals..), tot analitzant el vincle emocional que hi tenim. Posteriorment van tenir lloc els diferents tallers de formació i debat en paral·lel: l'Eduardo de Miguel, de la Fundación Global Nature va presentar els diversos projectes de custòdia agrària de la seva entitat, tot posant de manifest els problemes i les oportunitats que han anat trobant al llarg del seu recorregut. En paral·lel l'Andrea Àlamo de Valores & Marqueting va basar la seva conferència en els principals passos que cal seguir per aconseguir finançament privat pels projectes, tot mostrant casos d'èxit i mostrant les xifres d'impacte del #GIvingTuesday.

Després de la pausa - cafè va tenir la ronda de comunicacions curtes durant les quals es van presentar un total de 18 projectes i iniciatives en 3 sales en paral·l3l de diverses temàtiques i àmbits (projectes de voluntariat ambiental, projectes de custòdia agrària, de custòdia municipal, etc... ).

Per la tarda l'Associació Montis de Portugal va presentar el seu programa de voluntariat internacional. En paral·lel es va realitzar un taller per parlar sobre la recollida, emmagatzematge i gestió de dades de biodiversitat conduit per tècnics de la Generalitat de Catalunya i per l'Andreu Salvat d'Aprèn Serveis Ambientals. Durant aquest taller es va posar de manifest la necessitat d'unificar sistemes de recollida.

Per últim, des de Colectic van presentar un ampli ventall d'eines tecnològiques que poden ser útils per a la gestió de les entitats (a nivell comptable, organitzatiu i de comunicació). En paral·lel es va realitzar un taller sobre la Xarxa Natura 2000 i les entitats de custòdia. Durant el taller es va presentar les fitxes de gestió de les ZEC de la Generalitat de Catalunya i l'Òscar Rivas de l'Asociación Galega do Custodia del Territorio va explicar com gestionaven els espais que ells tenen en custòdia i que estan inclosos a la Xarxa Natura 2000. 

Podeu consultar les presentacions de la jornada en els següents links:  
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies