Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Participa a l'Assemblea Extraordinària!

Divendres 21 Desembre 2018 - 13:29

      
Benvolguts/des,

Com molts sabeu, aquella decisió que de forma simbòlica vau prendre en assemblea el passat mes de juny, la fusió entre la XCT i la XVAC, ja està llesta per a fer-se efectiva de forma tècnica. Per tant, us convoquem el dia 19 de febrer al Castell de Montesquiu a l’Assemblea Extraordinària per tal de celebrar-ho.

Aquesta és una jornada de celebració del naixement d’una nova iniciativa conjunta que esperem sigui molt profitosa. Però no és només això, ja que amb l’inici de la nova Xarxa hi han diverses decisions estratègiques que cal prendre i que, per tant, creiem que precisen, ara més que mai, de la teva opinió i el teu vot a fi de construir junts un projecte transversal, que inclogui les diferents visions i necessitats dels seus membres a llarg del temps i que ajudi al creixement del sector que es dedica a la conservació de la natura.

Durant l’assemblea us presentarem uns nous estatuts, adaptats a la dimensió de la nova XARXA, que aglutinarà més de 200 organitzacions de Catalunya que aposten i es comprometen a treballar plegades per millorar i garantir la conservació del nostre territori i el seu patrimoni natural. Aquests estatuts han de transmetre la missió, visió i valors de l’entitat, i regular el funcionament intern, els seus òrgans de govern i la representativitat de tots els seus socis.

També durem a votació un nou sistema de quotes ajustat a la diversitat de tipologia i idiosincràsia dels socis que configura l’entitat, i que permeti posar en valor els serveis que oferim. Uns serveis que cada cop s’amplien més i que permeten dotar a les entitats ambientals d’una capacitat i una estructura forta i àmplia per garantir la seva activitat: serveis bàsics col·lectius (assegurances, riscos laborals, etc.), sistemes de gestió integral, descomptes en proveïdors de serveis de funcionament, etc.

També, un dels punts més importants de l’assemblea serà decidir el nom de la nova entitat, perquè el nom fa la cosa. Conceptes com xarxa, guardar, conservar, custodiar, tenir cura de la terra, territori, natura, voluntariat ambiental, participació ciutadana, persones, ... són paraules que defineixen el que som, però hem de decidir on posem l’accent, on ens sentim més còmodes tots plegats, perquè aquest nom esperem que ens defineixi bé a tots a partir d’ara, i és entre tots que l’hem de definir.

Un darrer aspecte d’interès que us volem posar sobre la taula, és que amb el procés de fusió presentarem una nova junta, que integri el voluntariat, la custòdia i també altres branques de la conservació privada del territori. És per aquest motiu que volem sol·licitar-vos primerament que ens envieu les vostres candidatures a formar-ne part i també que us anoteu a l’agenda poder assistir a aquest acte per a conèixer el nostre Pla de Legilstura, centrat a una Xarxa transversal i bolcada al servei de les entitats i la conservació de la natura en el nostre país.

Per tant, permeteu-me la insistència, us emplaço igual que m’emplaço a mi mateix, com a membre de ple dret, al Castell de Montesquiu el 19 de febrer, rememorant l’espai on es va plantar la llavor per fer néixer la XCT ara fa 18 anys, fruit de la Declaració de Montesquiu de Custòdia del Territori, signada per més d’una trentena d’entitats ambientals l’11 de novembre del 2000. Creiem que serà una fita important: la finalització d’un procés de fusió, complex i interessant. Però sobretot serà l’inici d’una nova entitat, pensada per tots nosaltres i per a tots nosaltres per a dur la conservació del territori a Catalunya més lluny del que cap de nosaltres haguem viscut.

Molt atentament,
Marc Vilahur Chiaraviglio, President de la XCT
 
 
Més sobre...: opinió , marc vilahur , assemblea , montesquiu , xct , xvac
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies