Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Nou conveni de custòdia fluvial per protegir i millorar l'estany de Sils

Divendres 21 Desembre 2018 - 15:29

En aquest conveni, entre d'altres, hi ha implicada la Fundació Catalunya La Pedrera (FCLP) i la Fundació Emys. 

L'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament de Sils, la Fundació Emys i la Fundació Catalunya la Pedrera van signar el passat 23 de novembre un conveni de custòdia fluvial que protegirà més de 30 hectàrees de l'estany de Sils. L'acord busca preservar i millorar l'espai, dins els termes de Sils, Caldes de Malavella i Maçanet, recuperant la riquesa biològica d'una de les zones humides més importants de Catalunya. L'àrea protegida inclou 12 hectàrees de l'estany, la riera de Santa Maria i la sèquia de Sils, diverses finques adjacents, algunes de les quals són propietat de la Fundació La Pedrera i 20 finques més amb contractes privats de custòdia que estan a la zona humida de Sils.

L'acord preveu una anàlisi i diagnosi de l'estat del medi i la definició d'accions i actuacions de conservació. Entre els principals objectius hi ha la recuperació i millora dels diferents hàbitats, dels processos ecològics i biodiversitat dels espais naturals del conveni i fomentar el coneixement de la natura en els espais naturals inclosos al conveni. També es definiran accions d'educació ambiental. Imatge > Facebook de la Fundació Emys
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies