Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'olla bullirà a l’Assemblea!

Dijous 24 Gener 2019 - 16:57

   
 
Decideix el nou rumb, dibuixem el Pla Estratègic el dimarts 19 de febrer a Montesquiu!

L’Assemblea del proper 19 de febrer està protagonitzada per la proposta de fusió XCT-XVAC, que vindrà acompanyada d’uns renovats estatuts, un nou sistema de qüotes i, en resum, d’aires frescs! Cal aprofitar l’empenta i la redefinició de l’entitat per respondre a preguntes essencials: qui som? què fem? per què ho fem? com ho fem? com ho financem?

Al programa de l’Assemblea hi ha una part reservada per atacar algunes d’aquestes qüestions. Tot i ocupar un lloc secundari en el sí de la jornada, és important crear un espai de debat per començar a determinar el rumb dels propers 8 anys: el Pla Estratègic XCT-XVAC 2019-2027, un document establirà els propòsits i la direcció de l’entitat, dotant-la així d’un full de ruta i optimitzant el seu futur potencial. Sona força bé, oi?

Ara bé, abans de plantejar realment objectius i accions concretes, cal resoldre determinats punts bàsics. Des de l’equip tècnic, n’hem detectat els següents:
  • ABAST TEMÀTIC: custòdia, conservació, voluntariat…?
  • TERCER SECTOR AMBIENTAL: coordinació, objectius comuns, límits…?
  • VINCLE AMB L’ADMINISTRACIÓ: marcs competencials, deures, coordinació…?
  • MEMBRES: serveis, noves incorporacions, treball en xarxa…?
  • INCIDÈNCIA POLÍTICA: àmbits, abast, metodologia…?
  • INTERNACIONAL: àmbits, objectius, priorització…?

Bona part d’aquestes qüestions seran resoltes durant la primera part de la jornada, on es validaran els estatuts de la nova entitat i, per tant, la visió, missió i els valors. La resta caldrà tenir-la present a la tarda, quan, amb l’ajuda de les cerveses de custòdia, debatrem el nou rumb de l’entitat. Amb aquesta finalitat, des de l’equip tècnic i amb la Junta, estem preparant una dinàmica participativa per tal d’abordar, el 19 de febrer, la capa més superficial del Pla Estratègic: els àmbits i els objectius estratègics. Esperem validar in situ part de la feina ja realitzada i recollir les inquietuds de les entitats membres, que digerirem passada l’Assemblea.

Però això tot just haurà arrencat: de febrer a juny, l’equip tècnic esbossarà els objectius operacionals, les accions necessàries i els indicadors. A través de canals de participació telemàtica, els membres, individualment i a través de la Junta, podran dir la seva en diferents fases del procés. Si tot va sobre rodes, abans del 4 de juny s’enviarà una proposta definitiva de Pla Estratègic 2019-2027 i aquesta serà validada a la clàssica Assemblea d’abans de Sant Joan.

Preparades?   

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies