Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

INFORME DESTACAT: Atlas de la PAC

Dijous 4 Abril 2019 - 16:23

L'informe recull fets i xifres sobre la Política Agrària Comú. 
La Coalició Por Otra PAC és una aliança que busca incrementar la massa social crítica i exercir incidència política efectiva per aconseguir una nova Política Agrària, Alimentària i Territorial Comú. Aquesta ha de ser justa i equitativa amb les persones que es dediquen a l'agricultura, la ramaderia i amb altres habitants del medi rural, proporcionant una renda i ocupació digna als que ens proveeixen d'aliments de manera sostenible. També ha de ser saludable, assegurant l'accés a una alimentació sana i sostenible i la lluita contra el malbaratament alimentari. Ha de respectar al medi ambient per garantir la seguretat alimentària, eliminant els subsidis perversos per a les persones i la natura. A més, ha de donar suport bones pràctiques per a produir aliments preservant els recursos naturals, el clima, l'agrobiodiversitat i el benestar animal. Així mateix, ens cal una PAC responsable globalment, que impulsi el desenvolupament sostenible en el conjunt del planeta. La nova PAC ha d'abastar totes les baules del sistema alimentari i dissenyar de manera coherent amb altres polítiques, contribuint a l'abast dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que li pertoquen. Té al seu torn pendent visibilitzar els béns públics que genera l'agricultura sostenible, reforçar el paper de la dona i impulsar la lluita contra el despoblament.
 
Les peticions plantejades a l'informe Atles de la PAC són ambicioses i tot pressupost té un límit. No obstant això, les organitzacions de la coalició treballem per donar a conèixer la importància que aquesta política té també en la nostra vida diària. Mostra d'això és la publicació d'aquesta versió espanyola de l'Atles europeu de la PAC, publicat ja en sis països, i que aporta informació sobre l'actual PAC, el seu impacte real i l'escàs valor afegit que atorga avui als contribuents que la paguem amb els nostres impostos. S'inclouen també claus perquè la reforma en marxa permeti un canvi real de paradigma, amb una nova PAC alineada amb les demandes d'una societat més conscienciada en temes socials, ambientals i de salut. Els reptes als quals el nostre sistema productiu i alimentari s'enfronten requereixen accions plurals i coordinades. Només així s'aconseguirà tenir una PAC realment construïda sobre els tres pilars de la sostenibilitat.

Consulteu l'Atles de la PAC 
Més sobre...: atlas , pac , coalicion
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies