Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

El GEPEC-EdC duu a terme el projecte " Acció Social i Custòdia Forestal a les Terres de l'Ebre"

Dijous 16 Maig 2019 - 17:28

  
Una aliança de l'entitat ecologista GEPEC-Ecologistes de Catalunya i la Fundació Mercè Pla ofereix formació i orientació laboral a persones amb diversitat funcional de les Terres de l'Ebre

Aquest projecte liderat pel GEPEC-EdC en col•laboració amb la Fundació Mercè Pla dedicada a l'atenció de persones amb diversitat funcional, combina la formació en treballs forestals sostenibles i l'apicultura ecològica amb un servei d'orientació professional i de prospecció i contacte amb empreses i administració del territori per afavorir la inserció laboral d'aquest col•lectiu, participant en el foment de l'economia verda, ja que és l'única possible, viable i desitjable.

La formació s'està impartint des del passat 5 de febrer al municipi de Roquetes de manera gratuïta i hi participen set alumnes del territori. Durant aquesta formació els i les alumnes, adquireixen les aptituds i coneixements necessaris per a incorporar-se al mercat laboral en aquests dos sectors de treball considerats estratègics dins del territori. 

A part d'oferir una formació teòrica, s'han realitzat actuacions de recuperació, millora i manteniment de zones verdes d'ús públic per a diferents municipis de la zona. Com a Roquetes on ja s'han fet diverses actuacions o l'EMD de Campredó on actualment els alumnes estan fent treballs de manteniment i extracció d'espècies invasores a la Torre medieval de Campredó. Totes aquestes pràctiques formatives han servit a més, per fer valdre les capacitats i coneixements dels alumnes davant de les administracions locals. 

De vegades, les gestions forestals no es realitzen amb la cura i detall que necessita una acció en entorns amb elevada i fràgil biodiversitat, i les persones de col•lectius vulnerables que formen part de la nostra societat, de vegades son extremadament sensibles i curioses amb les feines i objectius que es persegueixen. Fet que acaba revertint en una qualitat que va més enllà de la social.  

El curs finalitzarà el proper 31 de maig amb resultats més que exitosos. L'objectiu del projecte coordinat entre GEPEC-EdC i la Fundació Mercè Pla, és el d'oferir una formació per a fomentar les possibilitats d'incorporació al món laboral dels alumnes, però gràcies al treball conjunt i coordinat amb els recursos del territori, avui dia s'ha aconseguit que quatre dels set alumnes ja hagin signat un contracte de treball en empreses del sector.

El que més valoren els alumnes, és l'oportunitat de treballar en entorns naturals i a l'aire lliure. I la formació que reben en diversitat biològica del seu territori. Per aquest motiu és necessari fomentar propostes d'economia verda com aquesta, sobretot en entorns rurals com les Terres de l'Ebre on la superfície forestal supera el 50% del territori. I on persones de col•lectius més desfavorits no gaudeixen del mateix nombre de recursos, oportunitats i opcions per triar que en altres indrets més poblats del país. 

Aquesta formació s'engloba dins del projecte anomenat “Acció Social i Custòdia Forestal a les Terres de l'Ebre” finançat per una convocatòria d'ajudes d'acció social en l'àmbit rural de l'Obra Social La Caixa. Gràcies a aquesta col•laboració entre una entitat dedicada a la protecció i millora del medi ambient com GEPEC-EdC i una entitat de caràcter social com la Fundació Mercè Pla.

Text i imatges > Web del GEPEC-EdC

 
Més sobre...: gepec , custodia forestal , projecte
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies