Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Resum de la passada Assemblea General Ordinària de la XCN

Divendres 21 Juny 2019 - 13:20

Entre d'altres, es va aprovar el nou logotip de l'entitat
 

El passat 13 de juny vam celebrar l’Assemblea General Ordinària de membres de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, a Torre Jussana, Barcelona. L’esdeveniment va comptar amb la participació de 44 assistents, dels quals 27 tenien dret a vot.

A continuació us exposem els principals punts i acords de l’assemblea. 
 
DEBAT SOBRE LA INCIDÈNCIA POLÍTICA QUE HA DE FER LA XCN
Després d’un intens debat, les principals conclusions a les que es va arribar són:

- Els membres de la XCN demanen que l’entitat faci de lobby, ferm i propositiu, que ajudi a construir una major sensibilitat de la societat pel medi ambient i biodiversitat.
- La XCN ha d’augmentar el seu pes en diversos sectors polítics i institucionals. Ha de treballar per guanyar presència, poder i pressió.
- La Junta de la XCN treballarà en una proposta sobre com fer incidència política, que serà debatuda a la propera assemblea. 


DEBAT SOBRE LA CONVOCATÒRIA D’AJUTS DE LA FUNDACIÓN BIODIVERSIDAD
Un cop exposada la problemàtica sobre aquestes últimes convocatòries de Fundación Biodiversidad, en la que es restringeix la participació d'entitats, es consensua que la XCN elaborari un posicionament conjunt sobre aquesta situació per tal de demanar que la Fundación Biodiversidad s'ajusti a l'ordenament jurídic vigent i a la jurisprudència del Tribunal Constitucional i d'altres sentències dictades en la matèria.
 
POSICIONAMENT SOBRE LA LLEI DE CREACIÓ DE L’AGÈNCIA DEL PATRIMONI NATURAL I LA BIODIVERSITAT
La proposició de Llei de Creació de l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat es va publicar al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya el 27 de desembre de 2018, i la seva tramitació parlamentària es va aprovar a la sessió del Ple del Parlament del passat 10 d’abril. La Junta de la Xarxa per a la Conservació de la Natura es va reunir el passat 16 de maig en sessió extraordinària per acordar un posicionament en relació amb aquesta proposició de Llei. L'assemblea va acordar que aquest document de posicionament s’envia a les entitats membres per a que hi puguin realitzar les seves aportacions. També es va informar de la previsió de realitzar una compareixença al Parlament en les properes setmanes per expressar el posicionament de la XCN

NOU LOGOTIP DE L’ENTITAT
Es va demanar als assistents que decidissin quina de les 4 propostes de logotip era la que més agradava. Cada participant amb dret a vot disposava de 3 gomets per votar 1 o diverses de les propostes de logotips presentades. La opció més votada va ser la 2a opció, amb 46 vots (representant el 60% del total de vots). Per tant, el nou logotip de la XCN és el següent: 
Més sobre...: assemblea , xcn , resultats , juny 2019
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies