Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Enquesta sobre el Voluntariat Ambiental 2019

Dimarts 25 Juny 2019 - 17:07

Els resultats de l'enquesta ens permetran planificar accions futures que donin resposta a la realitat actual del voluntariat ambiental
Des de la XCN hem creat lEnquesta sobre el Voluntariat Ambiental a Catalunya, per conèixer quin és l’estat de les entitats en aquest àmbit. Volem avaluar els punts forts i dèbils de la participació a les entitats ambientals, amb l’objectiu de planificar accions futures que donin resposta a la realitat actual del voluntariat ambiental.

Partint de les dades obtingudes a l’últim Baròmetre del Tercer Sector Ambiental 2018 (realitzat per l’Obrador del 3r Sector Ambiental), tenim una primera aproximació de la participació voluntària a les entitats. L’enquesta va un pas més enllà, ja que vol aprofundir en diferents aspectes com ara el perfil més habitual de les persones voluntàries o quina gestió fan les entitats del voluntariat.

L’enquesta la pot respondre qualsevol entitat que actuï a Catalunya i que inclogui el voluntariat ambiental en el funcionament habitual de l’entitat (des de la participació de forma estable en projectes, com la col·laboració en crides puntuals). També va dirigida a grups informals de voluntariat (sense personalitat jurídica) i que es dediquin a accions com la sensibilització ambiental, la recollida de residus d’espais naturals, l’observació de biodiversitat, promoure la mobilitat sostenible, la lluita contra el malbaratament alimentari o la promoció de les energies renovables.

Es tracta d’una enquesta breu que es pot respondre en uns 10-15 minuts, i consta de 4 seccions:
 
Descripció de l’entitat.
El voluntariat a l’entitat.
El perfil del voluntari.
La gestió del voluntariat.

Us animem a tots i totes a respondre les preguntes, per tal d’obtenir dades més aproximades a la realitat del sector. L’enquesta es podrà respondre fins el 14 d’octubre de 2019. Per qualsevol dubte, podeu escriure a oficinavoluntariat@xvac.cat

A més, us recordem que al portal www.voluntariatambiental.cat podeu registrar la vostra entitat, i introduir les vostres crides de voluntariat per a que en fem difusió. 

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies