Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Resolució de la convocatòria per a l’elaboració i implementació de 4 Plans de Voluntariat d’entitats ambientals catalanes

Dimecres 24 Juliol 2019 - 09:15

Cada entitat treballarà en l’elaboració del seu pla de voluntariat, i comptarà amb l’acompanyament de la XCN 

El passat mes de juny des de la XCN vam obrir la convocatòria per assessorar a 4 entitats per elaborar els seus Plans de Voluntariat, en el marc del Pla Anual de Treball amb el Departament de Territori i Sostenibilitat.

La convocatòria, que té per objectiu fomentar una bona estructuració i gestió del voluntariat de les entitats membres, així com aportar eines i recursos d’utilitat sobre aquesta temàtica, ja ha estat resolta. La selecció de 4 de les 8 entitats que s’han presentat per optar a aquesta convocatòria no ha estat fàcil, donat que totes elles necessitaven d’un pla de gestió del voluntariat per millorar-ne el funcionament. No obstant, per a totes les entitats que s'han presentat a la convocatòria es facilitaran recursos com ara guies, formacions i altres documents que els ajudin en l’elaboració dels seus plans. També es facilitarà assessorament a distància per resoldre els possibles dubtes.

Finalment les entitats escollides han estat el Grup de Natura Freixe, el GEPEC, ADEFFA i l’Associació la Sorellona. Durant els propers mesos i fins novembre, cada entitat treballarà en l’elaboració del seu pla de voluntariat, i comptarà amb l’acompanyament de la XCN per assegurar-ne la inclusió dels diferents aspectes amb els que haurà de comptar el pla: des de la definició del seu valor a l’entitat, l’abast i límits de l’acció voluntària, els diferents programes de voluntariat, el perfil de les persones voluntàries i les diferents fases de la seva gestió.

Entre finals d’octubre i principis de novembre, es preveu que els plans es comencin a implementar a les respectives entitats.

Per qualsevol dubte o consulta sobre el voluntariat a la vostra entitat podeu escriure a la Paula a oficinavoluntariat@xvac.cat .

 
Més sobre...: plans de voluntariat , xcn , entitats , suport
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies