Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Disponible el programa detallat del III Congrés Internacional sobre el potencial dels Boscos en la Salut.

Dimecres 24 Juliol 2019 - 15:57

Tindrà lloc del 7 al 10 d'octubre a Girona. 
 

Ja està disponible el programa detallat per al III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, que se celebrarà del 7 al 10 d'octubre d'enguany a Girona i la Garrotxa.

El congrés és organitzat per l’Associació Sèlvans, la Xarxa de Conservació de la Natura (XCN), i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona.

Les inscripcions compten amb un descompte fins el proper 31 de juliol. Podeu formalitzar la vostra inscripció a la web del Congrés. Les persones que treballen en una ONG vinculada a la temàtica del congrés, així com les entitats membres de la XCN, també poden gaudir de descomptes. 


PROGRAMA BREU
Dimarts 8 d’octubre
Jornada a bosc, a la Garrotxa. Visita a projectes demostratius de boscos amb funcionalitat terapèutica i connexió amb la natura

Dimecres 9 d’octubre (Girona)
Temàtiques del congrés:
- Actualització en recerca sobre el potencial dels boscos en la salut
- Teixint la reconnexió amb la natura

Dijous 10 d’octubre (Girona)
Temàtiques del congrés: 
- Experiències d’ús i valorització dels serveis de salut i benestar en el bosc
- El valor del bosc com a recurs per a la salut i el benestar de les societats: sessió participativa i de networking

Consulteu el Programa on hi trobareu informació detallada de les ponències que es realitzaran. 


Entre d'altres, ja han confirmat assistència els següents ponents: 
 
La Dra. Hiroko Ochiai, del National Tokyo Medical Center, en representació de la “International Society of Nature and Forest Medicine – INFOM” (Japó) amb la ponència "Observació de beneficis derivats de la Medicina Forestal, investigació japonesa".

El Dr. Won Sop Shin, professor de silvicultura social de la Chungbuk National University (Corea del Sud) amb la ponència "La teràpia forestal a Corea del Sud".

El Dr. Horst Klinkmann, consultor sènior i ambaixador d’economia de la salut de l’Estat de Mecklenburg-Pomerània Occidental (Alemanya) amb la ponència "Progrés de la cooperació internacional en teràpia forestal"

La Sra. Susan V. Joachim i el Dr. Dieter Kotte, respectivament presidenta i secretari/assessor estratègic internacional, de la “International Nature and Forest Therapy Alliance - INFTA” (Austràlia), amb la ponència "Evolució internacional i esforços d'estandarització en Teràpia Forestal"

El Dr Karin Lehmann de Kiaserbäder Usedom (Alemanya) amb la ponència "Nova aplicació de la teràpia forestal en nenes i nens al bosc curatiu i terapèutic de Kiaserbäder Inse Usedom".

El Sr. Amos Clifford, fundador de l’ “Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs - ANFT” (Estats Units) amb la ponència "Experiència d'Amèrica del Nord".

El Prof. Dr. med. Karin Kraft del Dept. de Medicina Complementària de Univesitätsmedizin Rostock (Alemanya) amb la ponència "Boscos curatius i d'espà: traslació del coneixement científic a la pràctica"

El Congrés suposarà una oportunitat excel·lent per posicionar Catalunya al capdavant en el desplegament d'aquesta nova tecnologia forestal, per teixir sinergies a nivell local i de país, com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic. El Congrés vol tenir una orientació eminentment pràctica, d’aplicació sobre el terreny en relació a un àmbit de treball, el de “natura i salut”, amb una projecció enorme, com a tema tendència.
      

Reconnexió amb la natura a través de la salut i el benestar

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut signifi­carà un pas endavant en l’actualització en recerca biomèdica sobre el potencial dels boscos en la salut i el benestar de les persones. A més, propiciarà un espai de trobada per al coneixement i intercanvi d’experiències d’arreu del món en l’ús i la valorització d’aquests serveis.

Una fita altament rellevant serà la creació d’un espai de cooperació internacional entre el conjunt de xarxes de boscos amb funcionalitat terapèutica dels diferents continents, que treballarà per harmonitzar-ne els estàndards de qualitat i de certi­ficació.

L’esdeveniment culminarà amb una defensa de la necessitat de preservar els boscos naturals com a espais proveïdors de salut i benestar per a les societats.

A qui va dirigit
- A totes les persones i organitzacions que tenen interès a ampliar el coneixement i la capacitat de conservació i valorització de la natura en general, i dels boscos d’alt valor ecològic en particular.
- A les persones que desenvolupen activitats en el medi natural.
- Als propietaris i propietàries de boscos públics o privats.
- Als Professionals, responsables, personal tècnic i d’investigació de ciències de la salut, el benestar, el medi ambient, i la gestió forestal.
- A l'alumnat de postgraus, màsters i doctorands en aquestes matèries.

Els idiomes o­ficials del congrés son català, castellà i anglès.

El Congrés compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, i l’Obra Social “la Caixa”. També, amb la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, el Patronat de Turisme Costa-Brava Girona, i l’Ajuntament de Girona.

Us hi esperem!
Més sobre...: congres internacional , boscos , salut , girona
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies