Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Resultats del projecte SOS Samaruc de Paisatges Vius, després de 5 anys del seu inici

Dimecres 24 Juliol 2019 - 15:56

Gràcies als acords de custòdia establerts, s'han pogut fer actuacions en diverses llacunes. 

Paisatges Vius
porta 5 anys duent a terme actuacions per a la conservació del samaruc, a través del projecte SOS Samaruc, amb el Centre ictiològic del Parc Natural del Delta de l'Ebre i la Fundació Andrena. Passat aquest temps fan una avaluació de les fites conseguides:
 
- L'objectiu inicial del projecte era duplicar les poblacions de samaruc de Catalunya abans del 2020.
- S'han creat 3 noves llacunes litorals (on posteriorment s'hi han alliberat samarucs) i se n'han ampliat dues més (on ja hi havia presència de l'espècie).
- El resultat és que s'ha passat de 4 a 7 poblacions de samaruc i que s'ha incrementat la viabilitat de les preexistents. O sigui, que molt bé!

Feu un cop d'ull al vídeo que han preparat amb els resultats del projecte. També podeu consultar aquest vídeo al compte d'instagram de l'associació
       

Les actuacions s'han pogut dur a terme gràcies  a la col·laboració dels ajuntaments de l'Ametlla de Mar i de l'Hospitalet de l'Infant, amb els quals s'han establert acords de custòdia.

El projecte #sossamaruc ha comptat amb el suport de la Fundació Andrena, Fundación Biodiversidad, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Grup Giró.

La importància del samaruc
El samaruc (Valencia hispanica) és un petit peix d'aigua dolça endèmic de la Península Ibèrica que es troba en greu perill d'extinció bàsicament a causa de la introducció generalitzada d'un peix exòtic ( la gambúsia)  i a la pèrdua d'hàbitat per processos urbanístics i d'ocupació del sòl. Aquestes amenaces condicionen en gran mesura la seva viabilitat a llarg termini i la seva tendència poblacional és negativa fins al punt que la seva àrea de distribució a Catalunya inclou únicament 4 localitats, totes situades a les Terres de l'Ebre.

 
Més sobre...: paisatges vius , sos samaruc , video , projecte
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies