Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

BUTLLETÍ DESTACAT: 1r butlletí del projecte GO RETA

Dimecres 24 Juliol 2019 - 16:39

Al butlletí trobareu informació sobre els Espai Test Agraris, promoguts pel projecte. 
 
Ja està disponible el Butlletí Nº1 del projecte GO RETA, en el qual participem com a socis. En el butlletí es presenta el projecte, els socis que en formen part i els espais test que es volen desenvolupar. 

Pots consultar el butlletí a la web del projecte

Els Grups Operatius són agrupacions d’actors de diversos perfils vinculats al sector agrari, que s’associen per aconseguir una innovació que resolgui un problema o aprofitar una oportunitat, amb l’enfoc de l’acció conjunta i multisectorial. El Grup Operatiu RETA és constituït per crear, articular i dinamitzar una Xarxa d'Espais Test Agraris, així com totes les eines que han de permetre un correcte funcionament, amb la finalitat de participar a les estratègies públiques-privades de suport a la incorporació de nous agents el sector agrícola, ramader i forestal. El projecte inclou els territoris d'Extremadura i Catalunya, i està liderat per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). Els socis de Catalunya són la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), l'Associació Rurbans-Escola de Pastors de Catalunya i la Federació d'Agrupacions de Defensa Forestals de la Terra Alta. També en són socis la Red Extrema de Desenvolupament Rural (REDEX), la Universitat d’Extremadura, el Grup d’Acció Local TAGUS i la Cooperativa Cooprado, a Extremadura. 

Després de la creació del Grup Operatiu RETA el 2018, s’està implementant el Projecte d’Innovació entre el 2019 i fins el juliol de 2020. Els objectius estratègics es concreten en:
- Disseny d'una metodologia innovadora d'implementació dels Espais Test Agraris
- Mantenir serveis d'acompanyament als nous agents agraris.
- Implementar Espais Test Agraris en format pilot
- Crear, articular i dinamitzar una Xarxa d'Espais Test Agraris
- Divulgar la innovació social en el suport als nous agents agraris

Gràcies al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i amb el cofinançament del FEADER, els Grups Operatius van rebre un suport financer al marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020. 

 
Més sobre...: go reta , projecte , butlleti , espai test
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies