Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Premi de Medi Ambient 2019 de la Generalitat de Catalunya

Dijous 25 Juliol 2019 - 10:53

   
Aquest Premi, creat per reconèixer la tasca de persones físiques i jurídiques en l’àmbit de la conservació del medi ambient, se centra enguany en la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat, particularment en la conservació i la protecció de la biodiversitat vegetal a Catalunya.

La flora constitueix un element cabdal del patrimoni natural del país. La biodiversitat vegetal té molta importància per a la creació, manteniment i desenvolupament dels hàbitats, ja que en forma la seva base i proveeix de recursos a la resta d’éssers vius que hi conviuen. A més, té una gran importància per als humans, ja que ens proveeix d’aliments i medicaments bàsics per a la nostra salut.

Per aquests motius, nombroses institucions públiques i privades, així com entitats i persones molt diverses, des de diferents àmbits, es dediquen a la recerca i a dur a terme accions per a la conservació de la flora, especial ment, d’aquella que està amenaçada.
 
MODALITATS DEL PREMI
A - Projectes de recerca, desenvolupament i innovació de caràcter ambiental. Els projectes s’han de trobar en fase preliminar de recerca i desenvolupament, per tant, encara no s’han posat a l’abast de la societat. Dotació de 10.000€.
B - Iniciatives de protecció i millora del medi ambient. Els projectes s’han de trobar en funcionament i poden demostrar el seu impacte social, ambiental i econòmic. Dotació de 10.000€.
C - Trajectòries de protecció i millora del medi ambient. Dotació de 8.000€.

Per a les modalitats A i B es tindran en compte projectes en l’àmbit de la conservació i la protecció de la biodiversitat vegetal a Catalunya. És a dir, en l’àmbit de la conservació i la protecció de la flora, considerant que la flora inclou la flora vascular i els briòfits així com líquens, algues i fongs. La modalitat C es preveu atorgable en qualsevol àmbit temàtic d’actuació.
 

QUI POT OPTAR AL PREMI?
Persones físiques o jurídiques, públiques o privades, que tinguin projectes, iniciatives i trajectòries en les modalitats previstes, quan la seva activitat, resultat o benefici es desenvolupi i/o s’apliqui totalment o parcialment a Catalunya.

No s'admeten candidatures presentades per persones que sol·liciten el premi per a elles mateixes: un candidat no es pot autoproposar. Les candidatures s'han de presentar a proposta de tercers.

DATA LÍMIT PER PRESENTAR-SE: 16 de setembre del 2019

Per a més informació consulteu el tríptic informatiu.

 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies