Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Tot apunt pel Congrés Internacional de Boscos i Salut

Dijous 26 Setembre 2019 - 15:52

El congrés reunirà 46 ponents d'arreu del món. 
Us recordem que del 7 al 10 d’octubre Catalunya acollirà el III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut (Girona i la Garrotxa). Encara us hi podeu inscriure!!

El Congrés, organitzat per l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona, comptarà amb la participació de 46 ponents procedents de 16 països.

Es tracta d'una oportunitat excel·lent per a posicionar Catalunya al capdavant en el desplegament d'aquesta nova tecnologia forestal, i de teixir sinergies a nivell local i de país, com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic. El Congrés vol tenir una orientació eminentment pràctica, d’aplicació sobre el terreny en relació a un àmbit de treball, el de “natura/bosc i salut”, que compta amb una creixent projecció i interès a nivell global.

Al congrés hi participaran representants de les principals xarxes internacionals sobre teràpies forestals com:
- International Society of Nature and Forest Medicine (INFOM, amb seu a Japó)
- International Nature and Forest Therapy Alliance (INFTA, amb seu a Austràlia)
- Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs (ANFT, amb seu a USA)

El congrés també comptarà amb actors que treballen amb la conservació de la natura i que estan incorporant la salut i el benestar en els seus projectes, com:
- UICN (Jo Hopkins, IUCN WCPA Health and Well-being Specialist Group / Parks Victoria)
- Conferència Ministerial per a la Protecció dels Boscos a Europa – FOREST EUROPE
- La Federació EUROPARC

El dia 7 d’octubre es celebrarà la benvinguda i inauguració oficial, conduïda per l’aventurer i emprenedor Albert Bosch, amb la presència de destacades autoritats.

El dia 8 d’octubre consistirà en una “jornada a bosc” a la comarca de la Garrotxa, per “escoltar el bosc”. El dia consistirà en un matí de visites a projectes demostratius de boscos amb funcionalitat terapèutica i connexió amb la natura dintre del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Olot, Les Preses, i Sant Pau) i el seu entorn (Les Planes d’Hostoles, la Vall d’en Bas i la Vall de Bianya). Després d’un dinar conjunt, es desenvoluparà una activitat participativa per compartir les experiències viscudes al matí, i obtenir unes primeres conclusions aplicades. En paral·lel en aquestes visites, cal destacar el desenvolupament d’una jornada tècnica específica de treball de la nova Societat Internacional de Teràpia Forestal.

Els dies 9 i 10 ja seran íntegres al Palau de Congressos de Girona. A nivell de presentacions, destaquen les ponències marc a càrrec del Dr. Martí Boada, que presentarà un nou paradigma de relació entre els bosc i els humans, i del Prof. Dr. Won Sop Shin, qui presentarà l’estratègia de la República de Corea en relació al desplegament de la Teràpia Forestal, com a projecte de país.

En un primer mòdul d’actualització en recerca, el Congrés comptarà amb la presència del Dr. Dieter Kotte, qui presentarà els resultats de les últimes investigacions en teràpia forestal a nivell internacional; també amb la de la Dra. Hiroko Ochiai (del Japó) i del Dr. Bum-Jin Park (de la República de Corea), qui ens actualitzaran sobre la recerca en aquests dos països bressol al voltant d’aquesta tecnologia. Tindrem la primícia de presentació de dues recerques científiques dutes a terme a Aragó, i Catalunya, respectivament, així com ponències per part de les universitats de Rostock i de Munich. Tancaran aquest primer mòdul dues presentacions d’Escòcia, i de Colòmbia.

Acte seguit es desenvoluparà un segon i ampli mòdul d’intervencions d’estratègies i metodologies sobre com propiciar la tan necessària reconnexió amb la natura. La jornada culminarà amb la lectura d’una Proclama sobre la vàlua dels boscos més naturals per a la salut i el benestar de les societats, la presentació de la nova Societat Internacional de Teràpia Forestal (ISFT), i la projecció de compromisos institucionals per part dels actors clau, també de Catalunya.

El dia 10 al matí consisteix en un mòdul sobre experiències d’ús i valorització dels serveis de salut i benestar en el bosc, amb 10 ponències que presenten projectes aplicats a diferents territoris d’Europa, així com a Hondures, Burkina Faso, i Estats Units. La tarda del dia 10 consistirà en una sessió participativa i de networking, amb intervencions i aportacions des de Mèxic, Borneo, Brasil i Nepal.

Per a més informació us podeu descarregar el programa detallat.

A qui va dirigit
A totes les persones i organitzacions que tenen interès a ampliar el coneixement i la capacitat de conservació i valorització de la natura en general, i dels boscos d’alt valor ecològic en particular; a les que desenvolupen activitats en el medi natural; als propietaris i propietàries de boscos públics o privats; professionals, responsables, personal tècnic i d’investigació de ciències de la salut, el benestar, el medi ambient, i la gestió forestal; alumnat de postgraus i màsters, i doctorands en aquestes matèries.

Com inscriure’s
Aquelles entitats i col. lectius vinculats amb la temàtica del congrés poden gaudir d’un 25% de descompte en fer la inscripció a través del portal de registre. També hi ha descompte per a grups!

Les places són limitades. Les inscripcions es tancaran un cop exhaurides les places o, com a molt tard, el 30 de setembre. No us en quedeu sense!

Els idiomes oficials del congrés són català, castellà i anglès.

No us perdeu el vídeo promocional del Congrés. Per a més informació consulteu la web del Congrés.

 
Més sobre...: congres , boscos , salut
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies