Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'Associació Hàbitats rep el premi Natura 2019

Divendres 8 Novembre 2019 - 10:05

Les entitats guanyadores del Premi Natura 2019, impulsat des de les botigues Natura, han estat OpenArms, Grandes Amigos i a l'Associació Hàbitats.
Les botigues Natura van néixer fa 27 anys de la mà de Sergio Durany. Ben aviat van decidir crear també el Premi Natura, que enguany ha celebrat la seva 25 edició, per contribuir en projectes d'entitats que generen impactes positius en algun lloc del món.

Durant aquest temps ha donat suport a 70 projectes socials i ambientals d'entitats espanyoles que treballen a més de 30 països.

Dijous 7 de novembre a les 6 de la tarda es fa celebrar l'acte de lliurament dels premis 2019 a sala de la botiga Natura del carrer Pelai a Barcelona. Natura feia un reconeixement a les entitats Openarms, Grandes Amigos, i a l'Associació Hàbitats.

Tot i la llarga trajectòria, és la primera vegada que s'ha fet entrega del premi amb un acte públic. "No ens agrada fer ressò perquè creiem que és el que hem de fer, i ho fem per ètica." explicava Sergio Durany. "La vida a la terra és convivència, amb la natura i els seus éssers, i entre éssers humans, en un mateix moment present. M'agrada pensar que ens hem de fer aquesta convivència més fàcil uns i altres." Per això en destaca el reconeixement vers les entitats que dia a dia miren de fer la vida més fàcil als altres "i, en un moment confús on les coses dolentes destaquen molt, no oblidar-se de mirar cap a les bones accions'.

Grandes Amigos ha rebut una dotació de 18.000 € pel seu projecte 'No estáis solos' que lluita contra la soledat de les persones grans. Compten amb una xarxa de més 900 voluntaris i voluntàries que acompanyen les persones grans, i faciliten la socialització amb festes, visites culturals, i teixint les xarxes de veïns i veïnes.

Open Arms ha rescatat milers de persones que fugen de la guerra en cerca de refugi. Al mar també han trobat persones originàries de l'Àfrica subsahariana, que s'han arriscat en perilloses travesses per arribar a Europa en cerca d'un futur millor. Molts d'elles són desconeixedores de la realitat social europea. Openarms planteja ara el projecte 'Origen St Louis' per informar i formar persones de Senegal, i oferir-lis alternatives de desenvolupament locals, amb la finalitat d'evitar la mort de migrants en el mediterrani. Els hi ha estat atorgat el premi Natura valorat en 33.697 €.

Xavier Martí va agrair en nom de l'associació Habitats el premi dedicat a les persones que cuiden la natura, que és la casa de tots, en la que hi hem de conviure. Va explicar el Projecte Rius, nascut per implicar la ciutadania en la cura dels rius i rieres de Catalunya, seguint una metodologia científica. El Projecte Rius actualment compta amb 4259 voluntaris i voluntàries organitzats en 157 grups, i inspecciona 168 trams de rius. Amb les 257 inspeccions realitzades s'elabora l'informe anual Rius.cat. Amb el premi rep el suport de 18.000 € de Natura Selection.

El premi Natura es va convocar el passat mes de juliol, en les dues categories social i ambiental. La valoració del projecte té en compte el rigor científic, l'eficiència i l'impacte de les iniciatives, entre altres factors. Les candidatures són avaluades per un comitè de persones expertes i votades pel personal de Natura.
Més sobre...: premi , natura , associacio habitats
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies