Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Eleccions del 10N i aposta per un model de canvi

Dimarts 12 Novembre 2019 - 10:25

   

Les eleccions del passat 10N deixen un escenari complicat de cara a la governabilitat i, per tant, també per a l’aplicació de polítiques públiques que permetin encarar els reptes ambientals.

Durant els darrers mesos hem sentit molt a parlar de la crisi climàtica i sistèmica en la que ens trobem immersos, amb les consegüents declaracions d’emergència climàtica, que no han esdevingut gaire més que bones declaracions d’intencions.

Els partits polítics han estat en busca del “vot verd”, tot i que durant la campanya electoral la majoria de partits no han fet propostes concretes pel que fa a polítiques públiques que ens permetin fer un canvi de paradigma en la gestió del medi ambient i la conservació de la natura. I, en qualsevol cas, l’experiència en els darrers mandats ens fa pensar que les promeses electorals tenen poca vocació d’aplicar-se.

La manca de consciència dels partits polítics pel que fa a la crisi sistèmica que estem vivint posa de manifest la necessitat d’articular moviments socioambientals en defensa de la natura i el territori per fer sentir la nostra veu. Les entitats ambientals ens hem d’organitzar per traçar una estratègia d’incidència política col·lectiva, amb l’objectiu d’interpel·lar i mobilitzar la societat civil, ja que només així podrem generar veritables canvis en les institucions i en les polítiques públiques. 

Davant d'aquest escenari complicat, ple de declaracions d'intencions i promeses electorals, les persones unides en moviments socioambientals en defensa de la natura i el territori som l'esperança. Hem de seguir fent xarxa!

 
Més sobre...: eleccions , medi ambient
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies