Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Més de 500 voluntaris han participat al Projecte Boscos de Muntanya d'enguany

Dijous 19 Desembre 2019 - 14:04

Els voluntaris han estat treballant repartits entre 22 setmanes.
 
El Projecte Boscos de Muntanya ha reunit 546 voluntaris en la campanya d'estiu d'enguany, que ha tingut lloc al Pallars Sobirà i el Ripollès. Les campanyes han durat un total de 22 setmanes i han intervingut en 50.000 metres quadrats de terreny. En total, els participants han dut a terme prop de 28.000 hores de voluntariat en feines de recuperació i cura dels boscos: s'han recuperat cinc quilòmetres de camins ramaders tradicionals i 15.000 m² de pastures, i s'han restaurat trams de murs de pedra seca. Alhora, els voluntaris han instal·lat dos abeuradors de fusta per al bestiar i han construït dos miradors amb fusta pròpia. 

Després de 13 anys de creixement continu, els organitzadors destaquen haver aconseguit “articular un model de participació ciutadana estable, autònom i sostenible, en què el 70% dels ingressos prové de fons propis, com les aportacions de socis i donants i el valor de la feina feta a la muntanya”.

Segons González, el Projecte Boscos de Muntanya "demostra que és possible implicar la ciutadania en els reptes de les zones rurals i posar les persones al centre d'un nou paradigma de relació amb l'ecosistema".
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies