Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes

Dijous 30 Gener 2020 - 15:34

La presència de llúdriga en un ecosistema fluvial certifica el bon estat d’aquests hàbitats.

El passat 15 de gener els tècnics del Grup de Natura Freixe van sortir pels canals de la Reserva Natural de Sebes a fer el manteniment de les càmeres de fototrampeig que s’utilitzen per fer el seguiment d’algunes espècies que habiten a la Reserva, especialment dels mamífers carnívors.

Aquest vídeo, captat al passat 24 de desembre, on hi apareix una llúdriga amb la seva cria, certifica que les llúdrigues crien a la Reserva Natural de Sebes. “Aquesta troballa és molt important perquè certifica la feina ben feta al llarg de molts anys. Gràcies a les tasques de manteniment i de reobertura, els canals de la Reserva s’han convertit en el lloc idoni per la cria d’aquest mustèlid semiaquàtic” destaca Arnau Pou, biòleg i responsable de l’àrea de conservació del Grup de Natura Freixe.

La presència de llúdriga en un ecosistema fluvial certifica el bon estat d’aquests hàbitats. Per aquest motiu, des del Grup de Natura Freixe se’n fa un seguiment de la seva presència a la Reserva Natural de Sebes, que va molt lligada al manteniment de les funcionalitats dels hàbitats fluvials. Gràcies al manteniment constant de canals, llacunes, control d’espècies exòtiques i recuperació del bosc de ribera, la llúdriga continua sent un dels grans valors naturals del tram final de l’Ebre.


 

Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies