Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Convocatòria 2020 d'Alimentació Sostenible de la Fundació Daniel & Nina Carasso

Dijous 12 Març 2020 - 16:12

  
La Fundació Daniel i Nina Carasso dóna suport a projectes que accelerin la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles. La Fundació considera que, en el sistema alimentari, la sostenibilitat ha d'incloure 4 dimensions: ambiental, econòmica, la justicia social i la salut de les persones i del planeta.

En temps d'emergència climàtica el potencial dels sistemes alimentaris per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic és cada cop més necessari.

L'extraordinari potencial de l'alimentació com a element transformador, així com els passos realitzats per les iniciatives existents inciten a la Fundació Carasso a convocar periòdicament aquesta convocatòria.


TIPUS DE PROJECTES QUE S'HI PODEN PRESENTAR

Es defineixen 2 modalitats de projectes:

Modalitat 1 – Sistemes alimentaris territorialitzats
Busquen iniciatives que dissenyin, executin i/o coordinin polítiques públiques alimentàries que involucren a un conjunt divers d’agents del territori.

Per presentar una iniciativa, cal una aliança entre:
- Almenys una entitat (organització sense ànim de lucre o pertanyent a l'economia social i solidària) i
- Almenys una administració pública (ajuntament, entitat metropolitana, diputació, mancomunitat o qualsevol altra entitat local recollida en l'article 3 de la Llei 7/1985, així com grups d'acció local, administracions regionals, etc.).

Modalitat 2 – Restauració col·lectiva
Busquen iniciatives que treballin amb centres públics per facilitar la seva transició cap a un model de menjador sostenible, a través de la definició, posada en marxa o consolidació de processos que garanteixin tant un proveïment local de productes ecològics com una dieta sostenible, que garanteixi la salut de els comensals, a curt i llarg termini.

Per presentar una iniciativa, cal una aliança entre:
- Almenys una entitat (organització sense ànim de lucre o pertanyent a l'economia social i solidària) i
- Mínim un centre públic (hospital, centre educatiu, residència geriàtrica, universitat, etc.).


QUI S’HI POT PRESENTAR
   - Associacions, fundacions, ONG’s i altres organitzacions sense ànim de lucre
   - Centres públics, administracions públiques regionals, diputacions, mancomunitats, ajuntaments i grups d’acció local
   - Entitats de l’economia social i solidàriaIMPORTS I DURACIÓ DE L’AJUDA
Els projectes hauran de tenir una durada mínima de 12 mesos i màxima de 2 anys.

La Fundació destinarà un total de 500.000 € a aquesta convocatòria a Espanya. Amb aquest import es vol donar suport entre 7 i 12 projectes.

Es valorarà positivament que la proposta compti amb un cofinançament mínim del 50%, tot i que es consideraran propostes que no arribin a aquest percentatge. S’admet com a cofinançament les aportacions en espècies (despeses de personal, de gestió, etc..).


DATA LIMIT PER PRESENTAR-SE: 29 d’abril del 2020.

Per a més informació consulteu les bases de la convocatòria on hi trobareu, entre d’altres, exemples de projectes susceptibles a ser finançats, els criteris de selecció i dades de contacte per resoldre dubtes.
 
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies