Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Obertes les insripcions d’activitats per la Setmana Natura!

Dijous 12 Març 2020 - 16:56

   

La Setmana de la Natura té lloc del 24 de maig, Dia Europeu dels Parcs, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, durant la qual diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses organitzen en total més de 400 activitats sense ànim de lucre per a la conservació de la natura arreu de Catalunya.
 
Participa organitzant una activitat, assistint a les activitats que vulguis o difonen la Setmana Natura!

Si formes part d’un col·lectiu (associacions, fundacions, escoles, instituts, grup de lleure, administracions públiques, biblioteques, museus, parcs naturals, empreses…) ja pots organitzar una activitat i introduir-la a través del formulari web (tens temps fins el 8 de maig).

PASSA A L’ACCIÓ PER LA BIODIVERSITAT, amb les entitats ambientals!

L’edició d’enguany se centra entorn la greu pèrdua de biodiversitat que viu actualment el planeta i com passar a l’acció per frenar aquesta situació.

La pèrdua de biodiversitat i la degradació del patrimoni natural posen en risc la provisió de les funcions dels ecosistemes de les quals deriven els serveis que són bàsics per la salut i el benestar de la societat, com la pol·linització, la fixació de carboni, l’esmorteïment d’inundacions, la purificació de l’aigua, els incendis forestals o la protecció dels recursos pesquers.

El càlcul per a Catalunya del Living Planet Index (LPI), evidencia una greu tendència regressiva. El 75% de la fauna i flora de Catalunya estan en risc. Hi ha una llarga llista d’espècies animals i vegetals que no tenen garantida la supervivència. Cal una acció ràpida i ferma!

En aquest sentit, existeixen a Catalunya més de 80 entitats ambientals sense ànim de lucre que treballen en el seu dia a dia per a la protecció i conservació de la natura, gràcies a la participació de moltes persones.

         

Com hi participo?

Si ets una entitat, escola, ajuntament, parc natural, biblioteca, museu, consorci, o una altra organització, del 24 de maig al 5 de juny de 2020 organitza una activitat per passar a l’acció per la biodiversitat!

Si ets una entitat sense ànim de lucre, organitza una activitat durant la setmana per donar a conèixer la vostra tasca al territori.

Si ets una altra organització, també pots organitzar una activitat o cercar i posar-te en contacte amb les entitats ambientals de la teva zona, per tal de sumar esforços organitzant accions conjuntament i ajudar a difondre les seves accions.

Un cop organitzis l’activitat, penja-la a través del formulari a la web setmananatura.cat


Com us beneficia?

Farem difusió de la vostra activitat a través de la pàgina web, i a més, igual que en les anteriors edicions, regalarem a tots els participants un braçalet de cotó solidari #setmananatura, fet amb la col·laboració de Maresmon, una entitat solidària sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat en favor d’una societat més justa, igualitària i afavorint la cohesió social.

Durant la Setmana Natura, podeu seguir totes les activitats que es faran a través de les xarxes socials amb el hashtag #setmananatura. Per qualsevol dubte o suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@setmananatura.cat i us informarem!


La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.
Comentaris
Your email will not be disclosed anywhere
Últimes Notícies